BlackRock, Vanguard, Indirecte Hold Bitcoin via MicroStrategy Investment

De investeringsgigant BlackRock van $89 miljard houdt nu indirect Bitcoin vast nadat MicroStrategy deze week 21.454 Bitcoin heeft gekocht.

Eerder deze week waren Bitcoin (BTC) stieren en crypto-investeerders blij met het nieuws dat MicroStrategy, een Nasdaq-genoteerd business intelligence bedrijf met een waarde van $1,2 miljard, Bitcoin formeel had geadopteerd als haar primaire reserve-activum door de aankoop van 21.454 BTC ($250 miljoen).

Dit leidde ertoe dat de meerderheid van de beste crypto-analisten en industriëlen uberbullish verklaringen op Twitter plaatsten en dit bevestigde voor velen hun overtuiging dat Bitcoin zich in het beginstadium van een stierenmarkt bevindt.

Hoewel dit nieuws opwindend is en een sterk teken dat de institutionele adoptie van cryptocurrency nog steeds plaatsvindt, is er nog beter nieuws. BlackRock, de investeringsgigant van 89 miljard dollar, is de grootste aandeelhouder van MicroStrategy.

Volgens gegevens van CNN Business hebben BlackRock Fund Advisors een belang van 15,24% in MicroStrategy. Dit betekent dat de recente aankoop van MicroStrategy BlackRock indirect blootstelt aan Bitcoin, het bedrijf heeft zichzelf in wezen veranderd in een “beursgenoteerd Bitcoin-spel“.

MicroStrategy voorspelt een verzwakking van de dollar.

In een officiële verklaring zei MicroStrategy dat het Bitcoin adopteert als een “primaire kasreserve” en CEO Michael J. Saylor erkende dat Bitcoin potentieel superieur kan zijn aan cash.

Saylor zei:

“Sinds de oprichting, meer dan tien jaar geleden, heeft Bitcoin zich ontpopt als een belangrijke aanvulling op het wereldwijde financiële systeem, met kenmerken die nuttig zijn voor zowel individuen als instellingen. MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem beleggingsobject dat superieur kan zijn aan cash en heeft daarom van Bitcoin het belangrijkste onderdeel van haar treasuryreservestrategie gemaakt”.

De aankoop wordt nog interessanter als men de eerdere opmerkingen van zowel Saylor- als BlackRock-strategen over Corona Millionaire in ogenschouw neemt.

In februari 2018 zei BlackRock’s wereldwijde hoofdinvesteringsstrateeg Richard Turnill in een gesprek met CNBC:

“We zien dat cryptocurrency’s in de toekomst mogelijk meer gebruikt zullen worden naarmate de markten rijper worden. Toch zijn we van mening dat ze alleen overwogen moeten worden door diegenen die potentieel volledige verliezen kunnen aanvaarden.”

Turnill heeft destijds een aantal factoren uiteengezet die de Bitcoin op de lange termijn zouden kunnen helpen. Hij benadrukte ook dat een wereldwijd regelgevend kader voor cryptokringen de groei van de crypto-activa zou kunnen bevorderen.

Sindsdien heeft de Financial Action Task Force (FATF) onder de G7 een eenduidig regelgevend kader voor cryptocurrency vastgesteld. De meeste grote landen in Azië, Europa en de VS hebben ook een duidelijker beleid inzake cryptocurrencies aangenomen.

Saylor, die deze week zijn optimisme uitte over het langetermijntraject van Bitcoin, had een nog kritischer perspectief in 2013 toen hij zei:

“De dagen van Bitcoin zijn geteld. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat het hetzelfde lot beschoren is als online gokken”.

Bitcoin-percepties zijn aan het veranderen

Bedrijven die eerder Bitcoin afwezen, beginnen zich nu op te warmen tot cryptokringen. Naar verluidt heeft JPMorgan bijvoorbeeld in mei de Bitcoin-ruil van Coinbase en Gemini geaccepteerd als klant.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, zei:

“Slim beursgenoteerd bedrijf koopt $250.000.000 aan bitcoin, als een veilige haven. Stimuleringsgeld dat van Wall Street in bitcoin stroomt. Ben je voor of achter hen?”

Deze verschuivende trend in de cryptografische industrie benadrukt de toenemende volwassenheid van Bitcoin en de groei ervan als waardeketen.

Categories: Bitcoin
Tags: